Tuesday, December 30, 2008

2 Death & a Great PMR result..

i woke up at 5 am to find out that ive lost another friend. This time around its Maznin (4am)..my dormmate..sigh...Nin meningal sbb sakit buah pinggang..moga roh kwn2 aku dtempatkan di kalangan org2 yg beriman...

Result PMR kuar ari nie..Jadi td aku td tlh dberi peranan untuk menjadi penyampai slip keputusan PMR dak2 sek tue..dorang pny gemuruh nak amek result tue, membuatkan aku rindu zaman sek aku...Luqman adik aku pun PMR ari tue..cuma die tak g amek result dier kat sek..kami tlh bpindah n dier cuma calon tmpg d sek skarang dier..Jadi, dier cuma tao keputusan die tru phone...Alhamdullilah, dier dpt apa yg dia mao..straight As...Congrats Pot!!..cousin2 aku yg sperjuangan dgn Luqman pun dpt cam result Luqman jgk..cuma, Apis ja dpt 6A..tp pd aku oke sudah tue..bnyk tue 6..

Again, Al Fatihah buat kedua dua kwn aku yg tlh pergi menemui Pencipta mereka..

Monday, December 29, 2008

Al Fatihah buat Wak (TECHSIS batch 2002-2003)

sigh...aku tlh kehilangan seorang lagi kawan TECHSIS...kali ni ialah Wak dari klas BB...sigh...sorang sorang kawan2 TECHSIS aku pergi..smpai mak n adik2 aku pun ckp "eh..ramai nyer kawan sek tek kak long yg dah meningal?"..Yup..its tru..mmg ramai..accident n sbb sakit..

Wak dgn aku bknla rapat sgt dlm erti kata msh contact after SPM..tp masa sek, kitorg pun takdela rapat mana...tapi kami kenalla each other..dier dak klass sebelah..aku pun slalu lepak klass sebelah..sbb wak ni sama klass dgn dormmate aku - sue and aiza.. and then amy bes fren aku, bf dier time tue pun sama klas dgn arwah..slalu gak aku rasa aku marah2 dier sbb suka kacao aku..tp yg pasti, wak nie suka berborak..sigh...

aku dpt berita pasal arwah mlm smlm..msg dari aiza..aiza kata, wak accident n ada kat hospital TAR,klang...aiza dh mmg mention, arwah brain dead sdh...dh dpt msg tue, aku pun bgtao la kwn2 yg lain..Jaja pun mao pg mlawat, so aku pun menumpang..smpai d hospital, bobo n fei mao pun dah ada..msg2 mata dah berair..aku tgk wak, mmg coma la kiranya tue..borak2 dgn bobo ...katenya wak accident dgn treler..treler tue terbalik, kete dier pun hancur...wak bwk toyota..aku rasa kalao bwk proton or perodua confirm lg teruk..sigh...tp ape2 pun kehendak tuhan...kitorg stay tak lama...dlm sejam jer..masa g jmp kakak ipar n mak wak, aku nampak la yg wak nie anak yg baik..sigh..tp tuela..sigh...kawan2 dip wak ramai gak td..sigh..tp tuela..yg hidup pasti akan pergi..sigh..

Kematian membuatkan aku berfikir...hdup nie sementara, and aku perlu gunakan suma masa yg aku ada ini dgn benda2 yg berguna...aku patut spend more of my times dgn family n friends..yup..that is wat i shud do from dis day onward..yup..azam thn baru islam...

so, Al fatihah buat Mohd Hayat B Kasimin..Uve been a good friend & Thankx for the memories..

Friday, December 19, 2008

Teacher Training

The list is out and Ill be doing my teacher training at SMK USJ 4, Subang Jaya for 3 months..My friends whom will be joining me at the school are K.Pija, Ivy and Ita..and also Sharon my new found PJK friend.. She tot Im a Sabahan..she said that I look like a Kadazan Dusun and speak fluent sabah language..well, thanks to Hiezel and Jacq for exposing me to the language..hehehe..^_^

The ROS starts next monday..my supervisor is Miss Salliza and my Boss will b a datin..adui..."Semoga dier tidak fussy''..

My place can b considered dekat jgk compared to Zaza's..dier dpt SMK Seksyen 10, Kota Damansara...Emma is lucky cos she got Sec.7 Shah Alam..d rest of my housemate dpt area sama2 sperti ku..SMK Tmn Seafield, SMK USJ 13..Konklusi, zaza dpt tmpt yg plg jauh...

i would say that quite a numbers of my friends yg dpt Dmansara..Damansara Utama, Seksyen 4 K.D, Seksyen 10 K.D..sy sgt kesian kepada mereka specially to those yg tiada transport..The only solution for them is to rent a house, flat, apartment or room or to pray that they get the afternoon session..

Good Luck or Viel Gluck to all my friends for their ROS next Monday..
See u again in April for the Post Practicum Session..

Friday, November 28, 2008

Ku Gembira..

Yes!Akhirnya ada dpt jgk aku melarikan diri dari kerja menjaga booth itu.since yesterday, tada convo..break untuk raptai slama 2 hari..jadi, dalam tempoh 2 hari tu kami berdua kena mendata entry kan suma borang2 order graduan..banyak nie!!laku gak dvd convo nie..kena siapkan cpt2..sebab aku dah beli tiket blk terenganu kamis depan!!

oh..kawan2 ku yg tlh dan akan kahwin or tunang..congratulation diatas berita gembira itu..Tak lupa jugak kepada kawan ku Siah yg tlh dapat Baby boy..ai!! gembiranya aku!!


oH..berjaya jgk UiTM dihatiku ini dapat Anugerah Kualiti Perdana Menteri...pelik kenapa aku tao?haha...aku kan warga UiTM yg sgt setia...ala..tao ni pun sbb aku skang duk opis Unit Tv nie..kalao tak confirm tak tao..oh..Tahniah Juga diucapkan kepada warga UiTM..

Listenin To: Aerosmith - Crazy

Saturday, November 22, 2008

AL - Fatihah buat Wan Abdul Rahman Wan Sulong....

Pagi nie...aku bgn dgn mengalirkan air mata...aku mengalami mimpi sedih...
selepas hbs iron baju..aku check hp and tgk ada 1 miscall dari mak..time tue kul 724 pagi..jadi, aku pun telefon mak balik...

Mak: Assalamualaikum
Aku: Walaikumusalam..nape mak?
Mak: Tgh bersiap2 nak pegi keje ke?
Aku: A'ah..hehehe..kenape call?
Mak: takder..nak bgtao..Tok Aman dah takder..die dah meningal..pagi tadi..kul 6 lebih..
Aku: ............................................................................................................
Mak: Kak long takpela..Pegi jala keje...nanti sedekahkan Al-fatihah and yassin tuk arwah.
Aku: ................................................................................................
Mak: takpe..ijaz ada..die wakil kan tuk kite..mak pun tak dapat pg (info: mak aku kat dungun)
Aku: Kak long pg..nanti kak long inform boss kak long..
Mak: oo..takpe ke?Kak long nak pegi dgn saper?
Aku: dgn Pak Ngah r..
Mak: bagusla macam tue..kla..jaga diri baik2..mak sayang awk..

Kesimpulannya, Tok Man aku dah takder..Die dah kembali ke rahmatullah..Hilang sudah aku seorang lagi ahli keluarga yang aku amat sayangi..Aku takder datuk..dier la jadi penganti arwah datuk aku yang tak pernah aku jmp..Arwah Tok Man la penganti untuk aku mengenali perasaan mempunyai seorang datuk yang cool..Arwah adalah d only adik bradik arwah datuk aku...Arwah seorang yang suka berlawak..dier sangat pandai membuat lawak..aku pasti akan rindu dier..kata2 nya, lawak2 nya, kasih sayang dier..he's d spitting image of arwah Wan Muhammad - arwah datuk aku..

Semoga Rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman...



"Euripides -  No one can confidently say that he will still be living tomorrow

Wednesday, November 19, 2008

Hujan Lebat

Aku blk Shah Alam semalam..dah dua hari hujan kaw kaw punya..lebat dan berpetir..aku nie bukannya berani mana pun..dsebabkan duk sorang2, cuak gak aku masa hujan..solution aku untuk meredakan takut..masuk blk and baca buku..hehehe..hujan dah reda, baru kuar balik..

So, aku akan start SKP @ Skim Khidmat Pelajar esok..hohohoho..excited nie..jadi Petugas Konvo kali ke 69 UiTM under bahagian Unit Penyiaran & Multimedia..best r sesape yg dpt convo kali nie...no cantik..aku pny konvo no 72 kot..insyaallah..aih..lambat lagi..jadinya..aku keje jaga booth jual dvd convo je..senang gak la kot..compare to keje awai yg lg leceh dan complicated..keje awai deal ngan machine..keje aku deal ngan orang2..ai..harap2 bakal customer aku sok dan hari2 seterusnya tak cerewet..aku nie PR skill mana bagus sgt..takpe2..blh jadi satu cara untuk mensharpen kan skill itu..hehe..tuk spanjang servis aku nie, aku ada punch kad tertulis Kerajaan Malaysia...hehehehe..

oh..pukul 1034 mlm sudah..aku kena gosok baju and aper2 yg patut..ops..working hour aku ialah 830am - 630pm..breakfast n lunch provided..ai..bahagia aku..jmat2..yeay!!tadala kebosanan lagi aku..

Listening To: Carla Bruni - Those Dancing Days are gone

Brownies

Dua hari lpas tak silap aku, aku tlh berjaya membakar brownies..baru ku tao senang je rupanya nak wat brownies..lagi senang dari cupcake..betul..oke..nie recipenya..


250gm Unsalted Butter
200gm Cooking Chocolate
80gm Chocolate Powder
65gm plain flour
1 teaspoon baking powder
200gm caster sugar
4 large egg
100gm walnut

Cara2nya
  1. meltkan butter and cooking chocolate (A)
  2. tepung,choc powder, & baking powder dswiftkan (B)
  3. potong kasar2 walnut2 
  4. beat d eggs..jgn bg smpai kembang (c)
  5. tungu sejuk A.masa ni dh bleh start panaskan oven
  6. cmpurkan A & B dan walnut2
  7. masukkan C and gaul smpai sebati
  8. greasekan acuan dgn butter
  9. masukkan dlm acuan
  10. letak dlm oven
  11. tunggu smpai masak ^_^

Ala...bl brownies tu dah hbs..baru aku sedar aku terlupa nak amek gmbr..tp betul..resipi ni mmg bagus..menjadi..selamat mencuba!!

Listening To: Beyonce - Single Ladies (Put a ring on it)


Friday, November 14, 2008

1st Week of Semester Break

Cuti semester tlh bermula empat hari yang lepas..apa yg tlh aku lakukan spanjang tempoh itu?
hohohoho..semestinya menghabiskan masa d dpn pc menonton segala macam cerita and series yg ku terima dari kwan2 ku..1st citer yg aku hbs kan was 'CALIFORNICATION' season 1..starring David Duchovny and Madeline Zim (ala..dak kecik blakon dlm nanny tu).itu je pelakon yg aku kenal..tak sabar nak tggu season 2 plak...

then, aku  tgk cite 'Crank', pastu 'Its a Girl Boy Thing' and followed by 'Goong'..citer korea..ada 24 episod..ari tue kat tv ada tayang citer nie..nama 'Princess Hours' tak silap aku..disebabkan ada 24 episod and each episod mengambil masa sejam each.. Aku tgk citer itu dgn mempercepatkan jalan ceritanya iaitu dgn mforwardkan ia..trus jadi suara chipmunk..aku mengambil masa lbh kurang 3 hari tuk menghabiskan citer nie..HEloo...aku bkn 24 jam duk dpn pc oke..

Oh ye, ari nie aku akan blk gombak..hohoho..lama sudah tak blk..sebulan dah kot..blk kejap ja pun nie...ari selasa blk shah alam balik...ada hal dgn SKP tue skit..kena jmp bos..Convo start 20hb..tak sabar aku..SKP ini akan menjadi kerja aku yg kedua dan terlama pnh aku wat..first keje aku was dgn Hewitt..kejap jer pun..10 hari..aku tolong kawan aunty aku jer..die perlu temp..so amek aku..keje hbs, aku pun hbs la sudah keje..hehe..

oke! kena g bank and settle d bill and do some stuff...^_^

Sunday, November 9, 2008

Sabtu November 8th, Hari Cilaka..


Semalam, dgn seronoknya Aku dan Incik Shah saya mengunjungi Bkt Cherakah untuk melakukan aktiviti sihat iaitu berbasikal..dalam pukul 10 lebih..kami pun bertolak ke bukit cherakah dan sampai disana dlm pukul 11..byr tiket masuk RM3 (murah kan?) n trus pergi tmpt sewa basikal...dengan kadar RM3 untuk satu jam yg pertama n RM1 untuk setiap jam seterusnya..basikal baru tada..habis sudah..sbb tue murah pakai bskl tak best..

Jadi..bermula aktiviti sihat kami berdua dengan berbasikal..sbb basikal sewaan ku mcm tut tut..bl naik bukit terpaksa jalan kaki..hehehe..then berenti mkn bekal..n pg trus smpai ke hujung bukit cherakah..jap..fyi..ni kami start berbasikal dgn mengambil simpang yg kiri (menuju ker tmn kaktus ) bukan simpang kanan (menuju ke rmh empat musim)

so, dah hbs smpai hujung..kami pun pusing blk ke tmpt simpang 3 itu..tapi!..alangkah malangnya..aku tlh ditimpa kecelakaan..daim..masa nak turun bukit, aku lmbt tkan brek..and zoom aku terbang gaya superman..Malu!!!hbs koyak jeans n baju di tmpt tak sepatutnya..dan dblakang aku ada sekumpulan dak2 chinese yg comel2..mereka sangat baik..

The result..tapak tangan kanan aku luka smpai ke daging dan skarang tgh bengkak..lutut kiri aku luka, scratch dan tlh lebam..tangan kiri aku scratch panjang dan sangat sakit..dan dada aku belah kanan lebam dan scratch..overall..aku skarang OKU..nsb baik aku kidal..n tapak tangan kiri aku tak sakit..kalao tak konfirm tak bleh menulis tuk paper las aku esok...tp nasib baik aku pny kepala tak kena batu besar yg mmg betul2 di tepi kiri aku...hai...sib baik..


Calar di Tangan Kiri

Luka di tapak tangan kanan

sorry..kecederaan di tempat lain nda bleh dberi...eh?kata OKU..tp bleh plak menaip..mstla..menaip bukan menulis..pakai jari jari jer..nasib baik mouse bleh gn jari...

oh...aku mmg sakit dan lapar skarang...

Friday, November 7, 2008

President Baru Amerika yg Comel


Comel kan mereka..

Listening To: Justin Timberlake - Sexy Back

Thursday, November 6, 2008

FRIENDS..

Yaya's DeepaRaya Open House
10 cars and a Lagenda..


Me & Awai 

Ye..mmg ada sorang je spesis Adam dlm klas aku..ada lg sorang sepatutnya..tp..slalu M.I.A


Aku cherish every friendship aku..even though aku might be perceived by others 2 b sgt sombong or tak kisah hal org lain kat fac tue..aku tak kisah..katala apa2 pun..tapi aku akui..aku mmg lain kalao banding dgn zaman sekolah aku..aku rasa aku NI ada symptom culture shock..menurut kata Brown (2000) culture shock refers to phenomena ranging from mild irritability to deep psychological panic and crisis..Culture shock is associated with feelings of estrangement, anger, hostility, indecision, frustration, unhappiness, sadness, loneliness, homesikness and even physical illness..OH KENAPA?!!..

 

Hehe..takderla..aku bukan symptom culture shock menurut incik brown..aku mcm nie sbb aku nie mcm ayah aku..lambat skit nak panas..hehehe..

 

Listening to: The Pogues - I love you till the end

Ich konnte heute Nacht nucht schlafen .a.k.a I couldn't sleep last night..

Readers...

i havent slept for a good 26 hours..ya ya ya...tak baik untuk kesihatan..dan kelihatan sekarang muka saya seperti panda...argh! nak tido....nak tido..tak dapat tido tapinya..
kenapa?sbb pagi tadi ada paper SLA a.k.a Second Language Acquisition...n last night dari kul 9 mlm aku tak tao brapa cup nescafee aku dah minum..oh my oh my...minum nescafee pekat tanpa gula tao!!cepat sakit dan tua la aku..hai hai hai...

tadi mak telefon..as usual, tanya kabar..hehehe..tp yg best tadi mak citer pasal hanania...hehehe..nia dah tanya mana aku, kenapa tak balik gombak lama dah..nia br dua tahun..terharunya...hehehehe...

Nia with Kakak (Daughter of Aunty Rozi)...Yup..Nia mmg tinggi..

oke..mao paksa diri tidor..incik shah dah membebel sbb tak tidor lg...hmm....

Listening to: Bebelan pompuan2 FAKE d TV..


Monday, November 3, 2008

E.x.a.m Mode

Start sudah minggu minggu exam...aku cuma ada 3 paper jer dis sem..lagi 4 suma coursework..jadi, bygkan la betapa bz nya hdup aku..lg2 dgn pe'el lecturer yg kdg2 bg keje last minute..apa?igt lecturer jer ke bleh tensi2 dgn students?kami pun ada hak ok..

baru hbs 1 paper last week..paper group counselling 30/10 lpas..next paper is SLA 6/11..hehe..aku blum baca lg..rajin mempostostat kertas exam lepas2 jer..oh tolong la cpat hbs mingu exam..saya nak blk gombak dan bermain2 bersama Hanania and Amsyar..


Listening To: David Archuletta & One Republic - Apologize

Sunday, October 26, 2008

Home Sweet Home....

Yeay y'all...Saya akhirnya dapat blk kg....after likes 3 months of not having the chance to balik kampung..saya akhirnya dapat blk kampung..Yeay!!!..bayangkan betapa susahnya org seperti aku ini nak blk kampung...jauh ooo umah mak ayah aku...umah nenek aku lg dekat...^_^

my balik kampung journey started at 630 am...i cant sleep actually..nervous takut tertinggal bus...hehehehe...plis refer to my previous post of kelam kabut, peniru proffesional, dr.Hanim and test.. I woke up..brush my teeth, washed my face..open up my pc..tried to do the assignments...got bored...and end up breaking new record for my study game..hahaha zaza..cepatla pecahkan rekod aku.. then, at 730 am..started ironing my clothes..that time havent decided yet which baju to pakai...i was thinking of wearing a baju kurung..tapi..pkr..zaza sure akan complain..so, switch to pakai baju seluar..ready at 830am..at 9am incik shah pun sampai.. n after saying goodbye to zaza, we headed of to stesen bus..jalan jalan kaki saja kami..hehehe..singgah sebentar d 7E..then terjumpa Hadi yg berkelakuan seperti perompak masa tegur aku..ada ka check2 org punya beg..dah la tak perasan itu adalah die..padan muka sbb kena pukul dgn aku...so, sesampai d stesen bus itu, Bus Sani Express ku pun telah menunggu...incik shah tolong letakkan beg saya..n kami ke kedai d stesen bus itu untuk mencari makanan...aku beli pau 2 ketul.satu perasa ayam..satu lagi perasa kacang merah...borak2 n do some domestice violence pada incik shah..saya pun memulakan journey blk ke kampung baru ku buat pertama kali...

Bus gerak kul 940am..then headed to terminal putra,reached there at like 1010am,headed to gombak at 1030am,reached gombak 1115am..stop for isi minyak bus n toilet session..masuk highway at 12pm..stop at kemaman,teregganu for quick lunch at 345pm..gerak blk at 415pm..and arrived Dungun approximately at 505pm..it was raining cats n dog masa masuk dungun tue..tapi bl dah smpai kat pekan dungun tue dah berenti skit..sbb dah lama hujan..said that sbb ada bnyk lopak air...see..i can joined the CSI team la.....mak n incik ber yg datang amek saya..

sesampai rmh..ku lihat rmh ku pny interior telah lain..berwajah baru..tapi still bau sama...hehehe..bau rmh...hehehe...have Kek Coklat dari Sweeden Bakery for tea..mom's complaining about the kek for being 'manis sgt la..syg jer..'..incik ber plak dgn antique dier seperti 'e..org kedai sweeden ni nak kena nie..menipu kata kek nie sedap..tak sedap pun'...hehehe..ina remain senyap di tepi ku....popot as usual..tukang tokok tambah...and ayah in front of the tv watching MU vs Sunderland pny ulangan...itula perangai members of Ibrahim's Clan...

Listening to: JT - 2007 HBO Show at Madison Square Garden

Sunday, October 19, 2008

Open House, Puding Laici & Brownies...

tadi..
aku pergi open house rumah bujang milik si incik shah dan housematenye..ada ayam bakar,sausage bakar, mihun goreng, nasi impit, kuah kacang, kek coklat, kek lapis sarawk (pudina & x sure apa lg satu rasanya), n puding laici janda eddy..hehehe..itu term shah yg bagi..aku pun ada gak wat puding laici tuk mereka..tapi, tue nanti yer..akan diceritakan jap lagi...ramai tadi yg datang..banyak la..kata roy dah nak hbs gak la 10 ekor ayam perap diorg tue..ayam bakar dier sedap...makcik zul tolong perapkan...ramai ni laki..malu gak la..ada gak perempuan..tapi, aku nie cam kurang sikit nak reti bab2 nak bersosial dgn perempuan..hehehe..apala pny statement...so, last2 dgn laki2 gak la aku bercakap..adala jgk tadi laki2 yg aku kenal..kawan2 shah nie dulu ramai gak la yg exclassmate german aku.jadinya, sebab tue la aku reti nak bersosial skit dgn dorang..

Puding Laici...
dengan bersemangatnya, aku pun beriya mao wat puding laici tuk dorang pny open house nie..selepas incik shah tanya sama aku " awak tamao masak aper2 ker tuk open house saya?"...tapi...puding laici ku terkurang agar2..dier jadi terlebih jelly2...aku ttp bwak pg rmh dorang..yerla..kalao tak saper nak makan..betul tak?..tapi pesan kat incik shah supaya letak kat dapur, bl tetamu dah pulang baru bleh bawak kuar n mkn..segan tak jadi..hehehe...lagi2 incik shah kata, janda eddy punya puding laici elok jer kejellian nyer..aku rasa janda eddy pny puding...tapi..aku rasa, aku punya kot lg sedap..sebab, puding aku ada buah laici..hehehee..aku ckp kat incik shah mcm tue..dier jawab "ala..dah awak yg buat, memang la awak rasa awak punya yg sedap..."..argh..tak kira..nak jugak cakap aku punya lagi sedap..hehehe..ayat penyedap rasa..

pagi tadi masa lepas hbs aku nyer microteaching, aku pun bermsg sama maklang ku..

a:eh,ni mak lang mesti rindu sama kak long kan..hahaha..
ml:ala..koa tu yg rindu sama maklang..mak lang wat brownies ari nie..hahahaha...

tak lama pas tue..muncul mms...

brownies maklang yg tgh dsejukan dirinya


amsyar : cepatla..tak sabar nak mkn dah nie..

Rasa geram gila..rasa nak picit2 jer amsyar sbb wat gaya cam tue..kawaii!!..huhuhu..nak balik makan brownies..home made brownies lg best dari Secret Recipe pny...

Listening to: Juli - Anders

Saturday, October 18, 2008

Menstruasi & BME Pain Olympics

M not feeling very well today..its my second day of menstruasi & i feel like tut tut..tuela..mak dah bekalkan bnyk evening primrose tapi tamao makan..padan muka..bgn pagi dah dpt attack sakit sengal2 n sakit makcik2..tp still nie pg class Pn.Etong..its her last class for dis semester..pgla jgk..tp muka aku dah mcm sengal dah..sakit la!!....but i missed Muzlia's class..pukul 4ptg n aku still macam plastik..jadi tak pegi..rugi rugi..

i sat bsides Shaileen tadi masa class Pn.Etong..n she asked me to goggle the BME Pain Olympic..coz masa tgh hot pasal 2 girls n a cup aku bg link vid tue pd die..hehehehe..die ckp dis BME Pain Olympics lg teruk dari 2 girls n a cup..n its true!!mg all these peeps yg suka mutilation nie mmg gilak..ee..yuck..i watched it for a few secs ja..n then cant take it animore..aiyo..urgh..yuck..i gave the link to Alia n her bf said the thing can grow back..is it true? bleh ker? i dont tink so..benda tue dah rosak teruk dikerjakanya..bleh ker elok balik?

Listening to: Juli - Ein Neuer Tag

Thursday, October 16, 2008

Tasks: Case Study and Microteaching...

org slalu kata..bila dah berkerja, mesti rindu zaman blajar..betul ker? yer kot...

tapi...untuk org seperti aku yg tgh blajar lagi nie...aku rindu nak rehatla...cis..kalao mak lang dengar confirm dier akan kata.."koa tunggu la bl koa dah kerja nanti..koa igt dah keje nanti ada rehat ker?nak cuti pun susah.." hehehehe..

aiya...sem nie bz sgt la..sgt busy...betul2 bz..sem nie amek 7 subjects and 3 subjects jer ada final..bnyk gile mmg kerje compared to previous sem..tapi..apakan daya..itula syllabus tmpt aku blajar untuk sem nie..bleh jer nak kurang beban..tapi..kena tambah sem la..oh tidak..ku tidak sanggup...

Supposedly! i shud b bz-ing myself dgn case study aku or lesson plan aku untuk microteaching this saturday instead of memblogkan diri..4 microteaching, me n faym will b d first pair..has to sbb faym mao pg church..rajin si faym nie..die mazhab christian aper ntah..lupa dah..cuma dlm pegangan agama dier, diorg cuma bleh mkn ikan yg bersisik,ayam,and sayur...diorg digalakkan untuk jadi vegetarian..they dont consume alcoholic beverage, pork based food,seafood such as prawn,crab etc, any caffeinate drink and bnyk lg benda tak bleh...bl pkr2 blk..islam gak senang..alcohol n pork based je yg tak bleh...faym ni best..senang wat keje dgn dier..tak tao la whether she has d same perception towards me..

ha..tadi for dinner we went to Pak Li kat s.18..Shah ordered Nasi Ayam Lemon and for myself the Mee Mamak..aiya..sedapnya mee mamak dier..tak rasa mamak..hehe..bleh tak?betul..sedap..rasa mcm nak try masakla..hmm..bleh try tue..hehehe..

ala...masuk ari kamis sudah..case study kena submit ari jumaat...micro teaching ari sabtu..lesson plan tak start type lg...case study baru siap 2 pages...aja aja fighting!!

Listening to: John Legend/Kanye West - I Used to Love You

Tuesday, October 14, 2008

of Kelam Kabut, Peniru Proffesional, Dr.Hanim and Test..

Hari nie....

Bermula dgn aku terjaga dari tidur ku yg tah pape itu dgn terkejut..aku igt aku dah miss class dah..seriusly...aku terjaga dgn berkata "Oh ****, I missd my presentation...Matila aku dpt 0.."

Kenapa Jadi Sebegitu Rupa?
1. matahari pny sinaran yg memancar pada muka aku...
2.aku dgr keadaan kat luar yg sgt kecoh, seperti kwn2 ku itu dah blk dari klas..

aku slpas mengeluarkan statement tak patut dikuarkan awal2 pg, trus mencari hp ku..sib baik, baru pukul 8...hehehehe...
jadi trus g bsh muka,gosok gigi and bukak computer..print benda2 yg berkaitan dgn aku pny micro teaching pagi tadi...

Sambil aku menungu printer kesayangku hbs melakukan kerjanya, kawan2 aku itu pun berkata..pagi2 lagi dah nak bergossip dorang nie...one of them kata "wei,semi, koa tao...dak perempuan tak reti malu,peniru,perasan tu dapat anugerah Best Student tuk Program kiter"..aku pun membalasnye "APA!!!" aku ketika itu trus hlg respect pada pensyarah2 yg mmg tau dak perempuan tak guna tue meniru masa test..ni bukan kes dengki ka apa, tapi...e...dak perempuan tue meniru untuk setiap test!!...dari semester 1 sampai skang dah semester 6...die sentiasa meniru..ee......geram geram geram...untuk org yg seperti aku nie yg tak meniru dan cgpa tak berapa nak best...benda tue mmg tak adil..

Selepas mendengar gosip2 mereka itu..pergila aku ke klass..ari ni ada micro teaching..hmm..aku rasa oke kot microteaching aku kot..boring..sgt teacher oriented..bosan2…today was d last class for Dr.Hanim unless I have her as my practicum supervisor or AE advisor..

Dr.Hanim ni sgt best..seriusly..walaupun first impression aku pada dier was “dier nie mcm witch la..” aku suka sgt la pada dier..die sgt tak kedekut ilmu dan creative dan pandai bg nasihat…mmg aku akui dier ckp lepas jer…hehehe..tp dier best..since ari nie was her last class with us..dier pun bg motivasi.. “ See u again for the Master Degree interview”..masa die ckp tue, suma org went “r….” or “we r not even sure to continue our master” or “bachelor degree alone is hard, master degree must be harder”.. Upon hearing our complaining, Dr Hanim pun memotivasikan kami…aku pun baru tao, as long as bachelor degree koa honest, koa bleh smbung master..kalao koa nyer bacherlor degree tada honest, kao still bleh smbung master tapi kena wat post graduate la…aku pun bersemangat dengar..cgpa aku nie dah la aku sendiri tak sure honest ke tak..70 – 30 jer aku rasa aku nyer honest nie…Dr.Hanim telah memberi semangat kepada aku untuk menyambung blajar…Rupa2nyer dier kawin awal..Second Year degree kawin, third yer dpt first child, 1st master dpt 2nd child, 2nd master dpt 3rd child..hehehe..phd tak dpt anak sbb dah tua…Im sure will miss her…

Aih..Sok ni ada test Adolescent..best o subject nie..aku suka la sgt subject nie dgn lecturernyer…baik n lembut ja…hehehe..aih..kena blajar nie..tschus!! ^-^

Sunday, October 12, 2008

Handbags Percuma...=)



Begini Ceritanya....

aku kan suka baca blog org..jadi, aku pun pergila ke blog cousin jauhku..namanya Adwina..disitula aku ternampak advert kata ada free handbag...Handbag Planet nak launch website dorang pada October 15th,2008 nie.so, sempena pelancaran tue..mereka ni bermurah hati nak bg free handbag..24 handbags!banyak tue..1 handbag tuk setiap jam october 15 th tu nanti...






Nak jadi bertuah?
senang jer..lawati la HandbagPlanet..signup..senang jer..isi form yg disediakan..tulis nama n email..then plhla beg aper yg korang mao..aku plh beg yg gmbrnyer diatas tue...hehehehe..for no reason, i jus love it...

tunggu aper lagi?cepat2 la pergi ker www.handbagplanet.con

Diskusi Diskusi...

Ari ni Ahad October 12th, 2008..

baru sampai nie dari rmh nenek..ha, macam2 nenek bg suh bawak blk..buat bekal katanya...nenek o nenek...sayang o nenek pada ku..nie dier mst sedih aku blk ke rumah sewa ku...die takder tadi masa aku gerak kuar ngan mak lang..dier g rmh jiran..ada kenduri..terharunya tak dapat babai nenek..

Mlm td masa tgh bsh pingan pas tetamu pulang, nenek pesan suh bawak ikan,ayam,pisang,pear,kubis,ngan kacang buncis ngan rendang...katanya, mak lang beli bnyk sgt..dari busuk, baik bagi pada aku...aku kan rajin memasak...hehehehehe...

memangla cadangnya mao blk ari nie..tapi tada la seawal ini..igtkan mao pg OU tgk Eagle Eye dulu ngan mak lang..tapi, sbbkan aku nyer microteaching is esok and msh tak bincang aper2 dgn grup member lg...terpaksa la blk awal...dgn pn.hanim..risau gak aku...smpai termimpi2 mlm td..mimpi ngeri...

hmm...since ada bnyk stok makanan, aku bercadang mao masak n n nanti mkn sama2 dgn incik shah aku tue..mkn kat ner?hohoho..rahsia...kla..nak prepare brg tuk dmasak,jap g grup member aku nak dtg..diskusi diskusi...pas diskusi, masak n trus siap g mkn sama2 dgn incik shah...yeay!!

Saturday, October 11, 2008

Entri Pertama Blog Saya

Halu org2 yg sudi membaca tulisan aku..

Kisahnye bermula begini...

kalao nak kira..ni kali kedua aku cuba untuk memblogkan diri...attempt pertama aku gagal sbb time tue duk hostel and tada internet connection..jadi macam mana nak mengupdatekan blog..betul tak?last last, aku sendiri lupa aper login id aku..hehehe..

kenapa plak tetiba nak start memblogkan diri?
soalan yg bagus...hehehe..sebabnya...kawan2 aku masing2 dah ramai memblogkan diri...aku pun tamaola dikata ketingalan zaman...heheheh..tadala...aku suka sebenarnya membaca blog2 org..ai..bzbody betul aku nie...ala...seronok la bc blog...aku suka sbb bl aku baca blog, aku tetiba je bleh jadi pakar tilik...hehe...tetiba aku rasa statement aku tu bodo...hmmm takperla...

ha!tetibe aku dah capai kata sepakat...aku rasa nak jadikan mblogkan diri nie sbg azam thn 2008 la...alaa....taola..tgl lg dua bulan jer mao hbs 2008....tp bleh jer...its better than never..betul tak?

aku sebenarnya melarikan diri nie..aku d tgkat atas rumah nenek aku...dbawah ada 4 org tetamu..cik isz dan anaknya Daniel dan 2 kawan cik isz...ala..kan skarang msh mood raya...jadi tujuan mereka tue pun tuk datang beraya la tue...hmm..tak bleh la nak lama2...tak elok duk atas bl tetamu datang..dlm family aku..itu dah dikira tak hormat tetamu...hehehe..

baikla..sampai disini saja buat masa ini..jumpa lagi...