Sunday, October 26, 2008

Home Sweet Home....

Yeay y'all...Saya akhirnya dapat blk kg....after likes 3 months of not having the chance to balik kampung..saya akhirnya dapat blk kampung..Yeay!!!..bayangkan betapa susahnya org seperti aku ini nak blk kampung...jauh ooo umah mak ayah aku...umah nenek aku lg dekat...^_^

my balik kampung journey started at 630 am...i cant sleep actually..nervous takut tertinggal bus...hehehehe...plis refer to my previous post of kelam kabut, peniru proffesional, dr.Hanim and test.. I woke up..brush my teeth, washed my face..open up my pc..tried to do the assignments...got bored...and end up breaking new record for my study game..hahaha zaza..cepatla pecahkan rekod aku.. then, at 730 am..started ironing my clothes..that time havent decided yet which baju to pakai...i was thinking of wearing a baju kurung..tapi..pkr..zaza sure akan complain..so, switch to pakai baju seluar..ready at 830am..at 9am incik shah pun sampai.. n after saying goodbye to zaza, we headed of to stesen bus..jalan jalan kaki saja kami..hehehe..singgah sebentar d 7E..then terjumpa Hadi yg berkelakuan seperti perompak masa tegur aku..ada ka check2 org punya beg..dah la tak perasan itu adalah die..padan muka sbb kena pukul dgn aku...so, sesampai d stesen bus itu, Bus Sani Express ku pun telah menunggu...incik shah tolong letakkan beg saya..n kami ke kedai d stesen bus itu untuk mencari makanan...aku beli pau 2 ketul.satu perasa ayam..satu lagi perasa kacang merah...borak2 n do some domestice violence pada incik shah..saya pun memulakan journey blk ke kampung baru ku buat pertama kali...

Bus gerak kul 940am..then headed to terminal putra,reached there at like 1010am,headed to gombak at 1030am,reached gombak 1115am..stop for isi minyak bus n toilet session..masuk highway at 12pm..stop at kemaman,teregganu for quick lunch at 345pm..gerak blk at 415pm..and arrived Dungun approximately at 505pm..it was raining cats n dog masa masuk dungun tue..tapi bl dah smpai kat pekan dungun tue dah berenti skit..sbb dah lama hujan..said that sbb ada bnyk lopak air...see..i can joined the CSI team la.....mak n incik ber yg datang amek saya..

sesampai rmh..ku lihat rmh ku pny interior telah lain..berwajah baru..tapi still bau sama...hehehe..bau rmh...hehehe...have Kek Coklat dari Sweeden Bakery for tea..mom's complaining about the kek for being 'manis sgt la..syg jer..'..incik ber plak dgn antique dier seperti 'e..org kedai sweeden ni nak kena nie..menipu kata kek nie sedap..tak sedap pun'...hehehe..ina remain senyap di tepi ku....popot as usual..tukang tokok tambah...and ayah in front of the tv watching MU vs Sunderland pny ulangan...itula perangai members of Ibrahim's Clan...

Listening to: JT - 2007 HBO Show at Madison Square Garden

Sunday, October 19, 2008

Open House, Puding Laici & Brownies...

tadi..
aku pergi open house rumah bujang milik si incik shah dan housematenye..ada ayam bakar,sausage bakar, mihun goreng, nasi impit, kuah kacang, kek coklat, kek lapis sarawk (pudina & x sure apa lg satu rasanya), n puding laici janda eddy..hehehe..itu term shah yg bagi..aku pun ada gak wat puding laici tuk mereka..tapi, tue nanti yer..akan diceritakan jap lagi...ramai tadi yg datang..banyak la..kata roy dah nak hbs gak la 10 ekor ayam perap diorg tue..ayam bakar dier sedap...makcik zul tolong perapkan...ramai ni laki..malu gak la..ada gak perempuan..tapi, aku nie cam kurang sikit nak reti bab2 nak bersosial dgn perempuan..hehehe..apala pny statement...so, last2 dgn laki2 gak la aku bercakap..adala jgk tadi laki2 yg aku kenal..kawan2 shah nie dulu ramai gak la yg exclassmate german aku.jadinya, sebab tue la aku reti nak bersosial skit dgn dorang..

Puding Laici...
dengan bersemangatnya, aku pun beriya mao wat puding laici tuk dorang pny open house nie..selepas incik shah tanya sama aku " awak tamao masak aper2 ker tuk open house saya?"...tapi...puding laici ku terkurang agar2..dier jadi terlebih jelly2...aku ttp bwak pg rmh dorang..yerla..kalao tak saper nak makan..betul tak?..tapi pesan kat incik shah supaya letak kat dapur, bl tetamu dah pulang baru bleh bawak kuar n mkn..segan tak jadi..hehehe...lagi2 incik shah kata, janda eddy punya puding laici elok jer kejellian nyer..aku rasa janda eddy pny puding...tapi..aku rasa, aku punya kot lg sedap..sebab, puding aku ada buah laici..hehehee..aku ckp kat incik shah mcm tue..dier jawab "ala..dah awak yg buat, memang la awak rasa awak punya yg sedap..."..argh..tak kira..nak jugak cakap aku punya lagi sedap..hehehe..ayat penyedap rasa..

pagi tadi masa lepas hbs aku nyer microteaching, aku pun bermsg sama maklang ku..

a:eh,ni mak lang mesti rindu sama kak long kan..hahaha..
ml:ala..koa tu yg rindu sama maklang..mak lang wat brownies ari nie..hahahaha...

tak lama pas tue..muncul mms...

brownies maklang yg tgh dsejukan dirinya


amsyar : cepatla..tak sabar nak mkn dah nie..

Rasa geram gila..rasa nak picit2 jer amsyar sbb wat gaya cam tue..kawaii!!..huhuhu..nak balik makan brownies..home made brownies lg best dari Secret Recipe pny...

Listening to: Juli - Anders

Saturday, October 18, 2008

Menstruasi & BME Pain Olympics

M not feeling very well today..its my second day of menstruasi & i feel like tut tut..tuela..mak dah bekalkan bnyk evening primrose tapi tamao makan..padan muka..bgn pagi dah dpt attack sakit sengal2 n sakit makcik2..tp still nie pg class Pn.Etong..its her last class for dis semester..pgla jgk..tp muka aku dah mcm sengal dah..sakit la!!....but i missed Muzlia's class..pukul 4ptg n aku still macam plastik..jadi tak pegi..rugi rugi..

i sat bsides Shaileen tadi masa class Pn.Etong..n she asked me to goggle the BME Pain Olympic..coz masa tgh hot pasal 2 girls n a cup aku bg link vid tue pd die..hehehehe..die ckp dis BME Pain Olympics lg teruk dari 2 girls n a cup..n its true!!mg all these peeps yg suka mutilation nie mmg gilak..ee..yuck..i watched it for a few secs ja..n then cant take it animore..aiyo..urgh..yuck..i gave the link to Alia n her bf said the thing can grow back..is it true? bleh ker? i dont tink so..benda tue dah rosak teruk dikerjakanya..bleh ker elok balik?

Listening to: Juli - Ein Neuer Tag

Thursday, October 16, 2008

Tasks: Case Study and Microteaching...

org slalu kata..bila dah berkerja, mesti rindu zaman blajar..betul ker? yer kot...

tapi...untuk org seperti aku yg tgh blajar lagi nie...aku rindu nak rehatla...cis..kalao mak lang dengar confirm dier akan kata.."koa tunggu la bl koa dah kerja nanti..koa igt dah keje nanti ada rehat ker?nak cuti pun susah.." hehehehe..

aiya...sem nie bz sgt la..sgt busy...betul2 bz..sem nie amek 7 subjects and 3 subjects jer ada final..bnyk gile mmg kerje compared to previous sem..tapi..apakan daya..itula syllabus tmpt aku blajar untuk sem nie..bleh jer nak kurang beban..tapi..kena tambah sem la..oh tidak..ku tidak sanggup...

Supposedly! i shud b bz-ing myself dgn case study aku or lesson plan aku untuk microteaching this saturday instead of memblogkan diri..4 microteaching, me n faym will b d first pair..has to sbb faym mao pg church..rajin si faym nie..die mazhab christian aper ntah..lupa dah..cuma dlm pegangan agama dier, diorg cuma bleh mkn ikan yg bersisik,ayam,and sayur...diorg digalakkan untuk jadi vegetarian..they dont consume alcoholic beverage, pork based food,seafood such as prawn,crab etc, any caffeinate drink and bnyk lg benda tak bleh...bl pkr2 blk..islam gak senang..alcohol n pork based je yg tak bleh...faym ni best..senang wat keje dgn dier..tak tao la whether she has d same perception towards me..

ha..tadi for dinner we went to Pak Li kat s.18..Shah ordered Nasi Ayam Lemon and for myself the Mee Mamak..aiya..sedapnya mee mamak dier..tak rasa mamak..hehe..bleh tak?betul..sedap..rasa mcm nak try masakla..hmm..bleh try tue..hehehe..

ala...masuk ari kamis sudah..case study kena submit ari jumaat...micro teaching ari sabtu..lesson plan tak start type lg...case study baru siap 2 pages...aja aja fighting!!

Listening to: John Legend/Kanye West - I Used to Love You

Tuesday, October 14, 2008

of Kelam Kabut, Peniru Proffesional, Dr.Hanim and Test..

Hari nie....

Bermula dgn aku terjaga dari tidur ku yg tah pape itu dgn terkejut..aku igt aku dah miss class dah..seriusly...aku terjaga dgn berkata "Oh ****, I missd my presentation...Matila aku dpt 0.."

Kenapa Jadi Sebegitu Rupa?
1. matahari pny sinaran yg memancar pada muka aku...
2.aku dgr keadaan kat luar yg sgt kecoh, seperti kwn2 ku itu dah blk dari klas..

aku slpas mengeluarkan statement tak patut dikuarkan awal2 pg, trus mencari hp ku..sib baik, baru pukul 8...hehehehe...
jadi trus g bsh muka,gosok gigi and bukak computer..print benda2 yg berkaitan dgn aku pny micro teaching pagi tadi...

Sambil aku menungu printer kesayangku hbs melakukan kerjanya, kawan2 aku itu pun berkata..pagi2 lagi dah nak bergossip dorang nie...one of them kata "wei,semi, koa tao...dak perempuan tak reti malu,peniru,perasan tu dapat anugerah Best Student tuk Program kiter"..aku pun membalasnye "APA!!!" aku ketika itu trus hlg respect pada pensyarah2 yg mmg tau dak perempuan tak guna tue meniru masa test..ni bukan kes dengki ka apa, tapi...e...dak perempuan tue meniru untuk setiap test!!...dari semester 1 sampai skang dah semester 6...die sentiasa meniru..ee......geram geram geram...untuk org yg seperti aku nie yg tak meniru dan cgpa tak berapa nak best...benda tue mmg tak adil..

Selepas mendengar gosip2 mereka itu..pergila aku ke klass..ari ni ada micro teaching..hmm..aku rasa oke kot microteaching aku kot..boring..sgt teacher oriented..bosan2…today was d last class for Dr.Hanim unless I have her as my practicum supervisor or AE advisor..

Dr.Hanim ni sgt best..seriusly..walaupun first impression aku pada dier was “dier nie mcm witch la..” aku suka sgt la pada dier..die sgt tak kedekut ilmu dan creative dan pandai bg nasihat…mmg aku akui dier ckp lepas jer…hehehe..tp dier best..since ari nie was her last class with us..dier pun bg motivasi.. “ See u again for the Master Degree interview”..masa die ckp tue, suma org went “r….” or “we r not even sure to continue our master” or “bachelor degree alone is hard, master degree must be harder”.. Upon hearing our complaining, Dr Hanim pun memotivasikan kami…aku pun baru tao, as long as bachelor degree koa honest, koa bleh smbung master..kalao koa nyer bacherlor degree tada honest, kao still bleh smbung master tapi kena wat post graduate la…aku pun bersemangat dengar..cgpa aku nie dah la aku sendiri tak sure honest ke tak..70 – 30 jer aku rasa aku nyer honest nie…Dr.Hanim telah memberi semangat kepada aku untuk menyambung blajar…Rupa2nyer dier kawin awal..Second Year degree kawin, third yer dpt first child, 1st master dpt 2nd child, 2nd master dpt 3rd child..hehehe..phd tak dpt anak sbb dah tua…Im sure will miss her…

Aih..Sok ni ada test Adolescent..best o subject nie..aku suka la sgt subject nie dgn lecturernyer…baik n lembut ja…hehehe..aih..kena blajar nie..tschus!! ^-^

Sunday, October 12, 2008

Handbags Percuma...=)



Begini Ceritanya....

aku kan suka baca blog org..jadi, aku pun pergila ke blog cousin jauhku..namanya Adwina..disitula aku ternampak advert kata ada free handbag...Handbag Planet nak launch website dorang pada October 15th,2008 nie.so, sempena pelancaran tue..mereka ni bermurah hati nak bg free handbag..24 handbags!banyak tue..1 handbag tuk setiap jam october 15 th tu nanti...






Nak jadi bertuah?
senang jer..lawati la HandbagPlanet..signup..senang jer..isi form yg disediakan..tulis nama n email..then plhla beg aper yg korang mao..aku plh beg yg gmbrnyer diatas tue...hehehehe..for no reason, i jus love it...

tunggu aper lagi?cepat2 la pergi ker www.handbagplanet.con

Diskusi Diskusi...

Ari ni Ahad October 12th, 2008..

baru sampai nie dari rmh nenek..ha, macam2 nenek bg suh bawak blk..buat bekal katanya...nenek o nenek...sayang o nenek pada ku..nie dier mst sedih aku blk ke rumah sewa ku...die takder tadi masa aku gerak kuar ngan mak lang..dier g rmh jiran..ada kenduri..terharunya tak dapat babai nenek..

Mlm td masa tgh bsh pingan pas tetamu pulang, nenek pesan suh bawak ikan,ayam,pisang,pear,kubis,ngan kacang buncis ngan rendang...katanya, mak lang beli bnyk sgt..dari busuk, baik bagi pada aku...aku kan rajin memasak...hehehehehe...

memangla cadangnya mao blk ari nie..tapi tada la seawal ini..igtkan mao pg OU tgk Eagle Eye dulu ngan mak lang..tapi, sbbkan aku nyer microteaching is esok and msh tak bincang aper2 dgn grup member lg...terpaksa la blk awal...dgn pn.hanim..risau gak aku...smpai termimpi2 mlm td..mimpi ngeri...

hmm...since ada bnyk stok makanan, aku bercadang mao masak n n nanti mkn sama2 dgn incik shah aku tue..mkn kat ner?hohoho..rahsia...kla..nak prepare brg tuk dmasak,jap g grup member aku nak dtg..diskusi diskusi...pas diskusi, masak n trus siap g mkn sama2 dgn incik shah...yeay!!

Saturday, October 11, 2008

Entri Pertama Blog Saya

Halu org2 yg sudi membaca tulisan aku..

Kisahnye bermula begini...

kalao nak kira..ni kali kedua aku cuba untuk memblogkan diri...attempt pertama aku gagal sbb time tue duk hostel and tada internet connection..jadi macam mana nak mengupdatekan blog..betul tak?last last, aku sendiri lupa aper login id aku..hehehe..

kenapa plak tetiba nak start memblogkan diri?
soalan yg bagus...hehehe..sebabnya...kawan2 aku masing2 dah ramai memblogkan diri...aku pun tamaola dikata ketingalan zaman...heheheh..tadala...aku suka sebenarnya membaca blog2 org..ai..bzbody betul aku nie...ala...seronok la bc blog...aku suka sbb bl aku baca blog, aku tetiba je bleh jadi pakar tilik...hehe...tetiba aku rasa statement aku tu bodo...hmmm takperla...

ha!tetibe aku dah capai kata sepakat...aku rasa nak jadikan mblogkan diri nie sbg azam thn 2008 la...alaa....taola..tgl lg dua bulan jer mao hbs 2008....tp bleh jer...its better than never..betul tak?

aku sebenarnya melarikan diri nie..aku d tgkat atas rumah nenek aku...dbawah ada 4 org tetamu..cik isz dan anaknya Daniel dan 2 kawan cik isz...ala..kan skarang msh mood raya...jadi tujuan mereka tue pun tuk datang beraya la tue...hmm..tak bleh la nak lama2...tak elok duk atas bl tetamu datang..dlm family aku..itu dah dikira tak hormat tetamu...hehehe..

baikla..sampai disini saja buat masa ini..jumpa lagi...