Friday, November 28, 2008

Ku Gembira..

Yes!Akhirnya ada dpt jgk aku melarikan diri dari kerja menjaga booth itu.since yesterday, tada convo..break untuk raptai slama 2 hari..jadi, dalam tempoh 2 hari tu kami berdua kena mendata entry kan suma borang2 order graduan..banyak nie!!laku gak dvd convo nie..kena siapkan cpt2..sebab aku dah beli tiket blk terenganu kamis depan!!

oh..kawan2 ku yg tlh dan akan kahwin or tunang..congratulation diatas berita gembira itu..Tak lupa jugak kepada kawan ku Siah yg tlh dapat Baby boy..ai!! gembiranya aku!!


oH..berjaya jgk UiTM dihatiku ini dapat Anugerah Kualiti Perdana Menteri...pelik kenapa aku tao?haha...aku kan warga UiTM yg sgt setia...ala..tao ni pun sbb aku skang duk opis Unit Tv nie..kalao tak confirm tak tao..oh..Tahniah Juga diucapkan kepada warga UiTM..

Listenin To: Aerosmith - Crazy

Saturday, November 22, 2008

AL - Fatihah buat Wan Abdul Rahman Wan Sulong....

Pagi nie...aku bgn dgn mengalirkan air mata...aku mengalami mimpi sedih...
selepas hbs iron baju..aku check hp and tgk ada 1 miscall dari mak..time tue kul 724 pagi..jadi, aku pun telefon mak balik...

Mak: Assalamualaikum
Aku: Walaikumusalam..nape mak?
Mak: Tgh bersiap2 nak pegi keje ke?
Aku: A'ah..hehehe..kenape call?
Mak: takder..nak bgtao..Tok Aman dah takder..die dah meningal..pagi tadi..kul 6 lebih..
Aku: ............................................................................................................
Mak: Kak long takpela..Pegi jala keje...nanti sedekahkan Al-fatihah and yassin tuk arwah.
Aku: ................................................................................................
Mak: takpe..ijaz ada..die wakil kan tuk kite..mak pun tak dapat pg (info: mak aku kat dungun)
Aku: Kak long pg..nanti kak long inform boss kak long..
Mak: oo..takpe ke?Kak long nak pegi dgn saper?
Aku: dgn Pak Ngah r..
Mak: bagusla macam tue..kla..jaga diri baik2..mak sayang awk..

Kesimpulannya, Tok Man aku dah takder..Die dah kembali ke rahmatullah..Hilang sudah aku seorang lagi ahli keluarga yang aku amat sayangi..Aku takder datuk..dier la jadi penganti arwah datuk aku yang tak pernah aku jmp..Arwah Tok Man la penganti untuk aku mengenali perasaan mempunyai seorang datuk yang cool..Arwah adalah d only adik bradik arwah datuk aku...Arwah seorang yang suka berlawak..dier sangat pandai membuat lawak..aku pasti akan rindu dier..kata2 nya, lawak2 nya, kasih sayang dier..he's d spitting image of arwah Wan Muhammad - arwah datuk aku..

Semoga Rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman...



"Euripides -  No one can confidently say that he will still be living tomorrow

Wednesday, November 19, 2008

Hujan Lebat

Aku blk Shah Alam semalam..dah dua hari hujan kaw kaw punya..lebat dan berpetir..aku nie bukannya berani mana pun..dsebabkan duk sorang2, cuak gak aku masa hujan..solution aku untuk meredakan takut..masuk blk and baca buku..hehehe..hujan dah reda, baru kuar balik..

So, aku akan start SKP @ Skim Khidmat Pelajar esok..hohohoho..excited nie..jadi Petugas Konvo kali ke 69 UiTM under bahagian Unit Penyiaran & Multimedia..best r sesape yg dpt convo kali nie...no cantik..aku pny konvo no 72 kot..insyaallah..aih..lambat lagi..jadinya..aku keje jaga booth jual dvd convo je..senang gak la kot..compare to keje awai yg lg leceh dan complicated..keje awai deal ngan machine..keje aku deal ngan orang2..ai..harap2 bakal customer aku sok dan hari2 seterusnya tak cerewet..aku nie PR skill mana bagus sgt..takpe2..blh jadi satu cara untuk mensharpen kan skill itu..hehe..tuk spanjang servis aku nie, aku ada punch kad tertulis Kerajaan Malaysia...hehehehe..

oh..pukul 1034 mlm sudah..aku kena gosok baju and aper2 yg patut..ops..working hour aku ialah 830am - 630pm..breakfast n lunch provided..ai..bahagia aku..jmat2..yeay!!tadala kebosanan lagi aku..

Listening To: Carla Bruni - Those Dancing Days are gone

Brownies

Dua hari lpas tak silap aku, aku tlh berjaya membakar brownies..baru ku tao senang je rupanya nak wat brownies..lagi senang dari cupcake..betul..oke..nie recipenya..


250gm Unsalted Butter
200gm Cooking Chocolate
80gm Chocolate Powder
65gm plain flour
1 teaspoon baking powder
200gm caster sugar
4 large egg
100gm walnut

Cara2nya
  1. meltkan butter and cooking chocolate (A)
  2. tepung,choc powder, & baking powder dswiftkan (B)
  3. potong kasar2 walnut2 
  4. beat d eggs..jgn bg smpai kembang (c)
  5. tungu sejuk A.masa ni dh bleh start panaskan oven
  6. cmpurkan A & B dan walnut2
  7. masukkan C and gaul smpai sebati
  8. greasekan acuan dgn butter
  9. masukkan dlm acuan
  10. letak dlm oven
  11. tunggu smpai masak ^_^

Ala...bl brownies tu dah hbs..baru aku sedar aku terlupa nak amek gmbr..tp betul..resipi ni mmg bagus..menjadi..selamat mencuba!!

Listening To: Beyonce - Single Ladies (Put a ring on it)


Friday, November 14, 2008

1st Week of Semester Break

Cuti semester tlh bermula empat hari yang lepas..apa yg tlh aku lakukan spanjang tempoh itu?
hohohoho..semestinya menghabiskan masa d dpn pc menonton segala macam cerita and series yg ku terima dari kwan2 ku..1st citer yg aku hbs kan was 'CALIFORNICATION' season 1..starring David Duchovny and Madeline Zim (ala..dak kecik blakon dlm nanny tu).itu je pelakon yg aku kenal..tak sabar nak tggu season 2 plak...

then, aku  tgk cite 'Crank', pastu 'Its a Girl Boy Thing' and followed by 'Goong'..citer korea..ada 24 episod..ari tue kat tv ada tayang citer nie..nama 'Princess Hours' tak silap aku..disebabkan ada 24 episod and each episod mengambil masa sejam each.. Aku tgk citer itu dgn mempercepatkan jalan ceritanya iaitu dgn mforwardkan ia..trus jadi suara chipmunk..aku mengambil masa lbh kurang 3 hari tuk menghabiskan citer nie..HEloo...aku bkn 24 jam duk dpn pc oke..

Oh ye, ari nie aku akan blk gombak..hohoho..lama sudah tak blk..sebulan dah kot..blk kejap ja pun nie...ari selasa blk shah alam balik...ada hal dgn SKP tue skit..kena jmp bos..Convo start 20hb..tak sabar aku..SKP ini akan menjadi kerja aku yg kedua dan terlama pnh aku wat..first keje aku was dgn Hewitt..kejap jer pun..10 hari..aku tolong kawan aunty aku jer..die perlu temp..so amek aku..keje hbs, aku pun hbs la sudah keje..hehe..

oke! kena g bank and settle d bill and do some stuff...^_^

Sunday, November 9, 2008

Sabtu November 8th, Hari Cilaka..


Semalam, dgn seronoknya Aku dan Incik Shah saya mengunjungi Bkt Cherakah untuk melakukan aktiviti sihat iaitu berbasikal..dalam pukul 10 lebih..kami pun bertolak ke bukit cherakah dan sampai disana dlm pukul 11..byr tiket masuk RM3 (murah kan?) n trus pergi tmpt sewa basikal...dengan kadar RM3 untuk satu jam yg pertama n RM1 untuk setiap jam seterusnya..basikal baru tada..habis sudah..sbb tue murah pakai bskl tak best..

Jadi..bermula aktiviti sihat kami berdua dengan berbasikal..sbb basikal sewaan ku mcm tut tut..bl naik bukit terpaksa jalan kaki..hehehe..then berenti mkn bekal..n pg trus smpai ke hujung bukit cherakah..jap..fyi..ni kami start berbasikal dgn mengambil simpang yg kiri (menuju ker tmn kaktus ) bukan simpang kanan (menuju ke rmh empat musim)

so, dah hbs smpai hujung..kami pun pusing blk ke tmpt simpang 3 itu..tapi!..alangkah malangnya..aku tlh ditimpa kecelakaan..daim..masa nak turun bukit, aku lmbt tkan brek..and zoom aku terbang gaya superman..Malu!!!hbs koyak jeans n baju di tmpt tak sepatutnya..dan dblakang aku ada sekumpulan dak2 chinese yg comel2..mereka sangat baik..

The result..tapak tangan kanan aku luka smpai ke daging dan skarang tgh bengkak..lutut kiri aku luka, scratch dan tlh lebam..tangan kiri aku scratch panjang dan sangat sakit..dan dada aku belah kanan lebam dan scratch..overall..aku skarang OKU..nsb baik aku kidal..n tapak tangan kiri aku tak sakit..kalao tak konfirm tak bleh menulis tuk paper las aku esok...tp nasib baik aku pny kepala tak kena batu besar yg mmg betul2 di tepi kiri aku...hai...sib baik..


Calar di Tangan Kiri

Luka di tapak tangan kanan

sorry..kecederaan di tempat lain nda bleh dberi...eh?kata OKU..tp bleh plak menaip..mstla..menaip bukan menulis..pakai jari jari jer..nasib baik mouse bleh gn jari...

oh...aku mmg sakit dan lapar skarang...

Friday, November 7, 2008

President Baru Amerika yg Comel


Comel kan mereka..

Listening To: Justin Timberlake - Sexy Back

Thursday, November 6, 2008

FRIENDS..

Yaya's DeepaRaya Open House
10 cars and a Lagenda..


Me & Awai 

Ye..mmg ada sorang je spesis Adam dlm klas aku..ada lg sorang sepatutnya..tp..slalu M.I.A


Aku cherish every friendship aku..even though aku might be perceived by others 2 b sgt sombong or tak kisah hal org lain kat fac tue..aku tak kisah..katala apa2 pun..tapi aku akui..aku mmg lain kalao banding dgn zaman sekolah aku..aku rasa aku NI ada symptom culture shock..menurut kata Brown (2000) culture shock refers to phenomena ranging from mild irritability to deep psychological panic and crisis..Culture shock is associated with feelings of estrangement, anger, hostility, indecision, frustration, unhappiness, sadness, loneliness, homesikness and even physical illness..OH KENAPA?!!..

 

Hehe..takderla..aku bukan symptom culture shock menurut incik brown..aku mcm nie sbb aku nie mcm ayah aku..lambat skit nak panas..hehehe..

 

Listening to: The Pogues - I love you till the end

Ich konnte heute Nacht nucht schlafen .a.k.a I couldn't sleep last night..

Readers...

i havent slept for a good 26 hours..ya ya ya...tak baik untuk kesihatan..dan kelihatan sekarang muka saya seperti panda...argh! nak tido....nak tido..tak dapat tido tapinya..
kenapa?sbb pagi tadi ada paper SLA a.k.a Second Language Acquisition...n last night dari kul 9 mlm aku tak tao brapa cup nescafee aku dah minum..oh my oh my...minum nescafee pekat tanpa gula tao!!cepat sakit dan tua la aku..hai hai hai...

tadi mak telefon..as usual, tanya kabar..hehehe..tp yg best tadi mak citer pasal hanania...hehehe..nia dah tanya mana aku, kenapa tak balik gombak lama dah..nia br dua tahun..terharunya...hehehehe...

Nia with Kakak (Daughter of Aunty Rozi)...Yup..Nia mmg tinggi..

oke..mao paksa diri tidor..incik shah dah membebel sbb tak tidor lg...hmm....

Listening to: Bebelan pompuan2 FAKE d TV..


Monday, November 3, 2008

E.x.a.m Mode

Start sudah minggu minggu exam...aku cuma ada 3 paper jer dis sem..lagi 4 suma coursework..jadi, bygkan la betapa bz nya hdup aku..lg2 dgn pe'el lecturer yg kdg2 bg keje last minute..apa?igt lecturer jer ke bleh tensi2 dgn students?kami pun ada hak ok..

baru hbs 1 paper last week..paper group counselling 30/10 lpas..next paper is SLA 6/11..hehe..aku blum baca lg..rajin mempostostat kertas exam lepas2 jer..oh tolong la cpat hbs mingu exam..saya nak blk gombak dan bermain2 bersama Hanania and Amsyar..


Listening To: David Archuletta & One Republic - Apologize