Tuesday, December 30, 2008

2 Death & a Great PMR result..

i woke up at 5 am to find out that ive lost another friend. This time around its Maznin (4am)..my dormmate..sigh...Nin meningal sbb sakit buah pinggang..moga roh kwn2 aku dtempatkan di kalangan org2 yg beriman...

Result PMR kuar ari nie..Jadi td aku td tlh dberi peranan untuk menjadi penyampai slip keputusan PMR dak2 sek tue..dorang pny gemuruh nak amek result tue, membuatkan aku rindu zaman sek aku...Luqman adik aku pun PMR ari tue..cuma die tak g amek result dier kat sek..kami tlh bpindah n dier cuma calon tmpg d sek skarang dier..Jadi, dier cuma tao keputusan die tru phone...Alhamdullilah, dier dpt apa yg dia mao..straight As...Congrats Pot!!..cousin2 aku yg sperjuangan dgn Luqman pun dpt cam result Luqman jgk..cuma, Apis ja dpt 6A..tp pd aku oke sudah tue..bnyk tue 6..

Again, Al Fatihah buat kedua dua kwn aku yg tlh pergi menemui Pencipta mereka..

Monday, December 29, 2008

Al Fatihah buat Wak (TECHSIS batch 2002-2003)

sigh...aku tlh kehilangan seorang lagi kawan TECHSIS...kali ni ialah Wak dari klas BB...sigh...sorang sorang kawan2 TECHSIS aku pergi..smpai mak n adik2 aku pun ckp "eh..ramai nyer kawan sek tek kak long yg dah meningal?"..Yup..its tru..mmg ramai..accident n sbb sakit..

Wak dgn aku bknla rapat sgt dlm erti kata msh contact after SPM..tp masa sek, kitorg pun takdela rapat mana...tapi kami kenalla each other..dier dak klass sebelah..aku pun slalu lepak klass sebelah..sbb wak ni sama klass dgn dormmate aku - sue and aiza.. and then amy bes fren aku, bf dier time tue pun sama klas dgn arwah..slalu gak aku rasa aku marah2 dier sbb suka kacao aku..tp yg pasti, wak nie suka berborak..sigh...

aku dpt berita pasal arwah mlm smlm..msg dari aiza..aiza kata, wak accident n ada kat hospital TAR,klang...aiza dh mmg mention, arwah brain dead sdh...dh dpt msg tue, aku pun bgtao la kwn2 yg lain..Jaja pun mao pg mlawat, so aku pun menumpang..smpai d hospital, bobo n fei mao pun dah ada..msg2 mata dah berair..aku tgk wak, mmg coma la kiranya tue..borak2 dgn bobo ...katenya wak accident dgn treler..treler tue terbalik, kete dier pun hancur...wak bwk toyota..aku rasa kalao bwk proton or perodua confirm lg teruk..sigh...tp ape2 pun kehendak tuhan...kitorg stay tak lama...dlm sejam jer..masa g jmp kakak ipar n mak wak, aku nampak la yg wak nie anak yg baik..sigh..tp tuela..sigh...kawan2 dip wak ramai gak td..sigh..tp tuela..yg hidup pasti akan pergi..sigh..

Kematian membuatkan aku berfikir...hdup nie sementara, and aku perlu gunakan suma masa yg aku ada ini dgn benda2 yg berguna...aku patut spend more of my times dgn family n friends..yup..that is wat i shud do from dis day onward..yup..azam thn baru islam...

so, Al fatihah buat Mohd Hayat B Kasimin..Uve been a good friend & Thankx for the memories..

Friday, December 19, 2008

Teacher Training

The list is out and Ill be doing my teacher training at SMK USJ 4, Subang Jaya for 3 months..My friends whom will be joining me at the school are K.Pija, Ivy and Ita..and also Sharon my new found PJK friend.. She tot Im a Sabahan..she said that I look like a Kadazan Dusun and speak fluent sabah language..well, thanks to Hiezel and Jacq for exposing me to the language..hehehe..^_^

The ROS starts next monday..my supervisor is Miss Salliza and my Boss will b a datin..adui..."Semoga dier tidak fussy''..

My place can b considered dekat jgk compared to Zaza's..dier dpt SMK Seksyen 10, Kota Damansara...Emma is lucky cos she got Sec.7 Shah Alam..d rest of my housemate dpt area sama2 sperti ku..SMK Tmn Seafield, SMK USJ 13..Konklusi, zaza dpt tmpt yg plg jauh...

i would say that quite a numbers of my friends yg dpt Dmansara..Damansara Utama, Seksyen 4 K.D, Seksyen 10 K.D..sy sgt kesian kepada mereka specially to those yg tiada transport..The only solution for them is to rent a house, flat, apartment or room or to pray that they get the afternoon session..

Good Luck or Viel Gluck to all my friends for their ROS next Monday..
See u again in April for the Post Practicum Session..