Thursday, February 19, 2009

2 Cempaka..

Akhirnya, time table baru dah keluar..and the good news is aku tak perlu ajar sivik & kewarganegaraan lagi..tapi..ianya tlh diganti dgn tugas mengajar English kepada kelas 2 Cempaka yg aku rasa lagi teruk dari 2Bakawali..

Tinggal lagi 7 minggu (termasuk cuti penggal sek) ja lagi untuk hbs teacher training..kira2 blk ada 4 minggu sahaja untuk supervisor & mentor membuat observasi semasa aku mengajar...dan..kedua2 mentor & supervisor aku tak pernah pun lagi nak wat observation...cepatla..dah tak larat la nak2 tunggu..

Yes..teaching is fun..but i don wana b a teacher..


Sunday, February 15, 2009

Matthias Schweighöfer..


I first saw this guy masa tgk cerita Keinorhassen. aku rasa dier cute la..pendapat korang?

10 Soalan Bersama Matthias Schweighöfer

Name?
"My name is Jamie Oliver. Excuse me... My name is Matthias Schweighöfer!"
City?
"I live in Berlin."
Job?
"I'm a actor."
Do you have more time for watching tv or reading?
"There's not much time for both..especially reading!"
What make a book a good book?
"That you want to buy every book that the author has wrote"
With which author do you want to drink beer?
"Actually i want to drink  beer with **?**, but he doesn't live any more...!"
What was your latest project?
"My last audio book was nick hornby's "slam".."
3 tips for young actors, please!
"They should have to say something... they should have much courage and thinking at time..! and be talented!"
What matters reading for you?
"That I have a little time for myself..."

Listening to: Katty Perry - You're so Gay

Saturday, February 14, 2009

Mari mengembirakan hati...


not in d mood..

Tuesday, February 3, 2009

Facebook..

Facebook mmg bagus..di facebook anda boleh jumpa gambar yang anda tak mahu org tgk..tapi..facebook jg bagus kerana anda dpt jmp kwn2 lama anda kembali.. mari lihat apa yg aku br jmp di facebook..gmbr aku dan classmates masa di Unity Point..oh..mengapa aku selebet gilak..

Front Row- Derrick,Sidney, Hazrati, Trevic, Amanda, Saige, Amanda
Back Row - Michelle, Christina, Hannah, Amal, Megan, ME, Treniece, Jared, Scott

------------------------------------------------------------------------------------------------


OH..masa CNY..Keluargaku tlh spent their CNY holidah di rumah nenek di gombak.. di bawah adalah antara benda yg kami buat..

Ini aku dan Encik Pitt..

Ayam Bakar
Korean Food
OU's parking lots banyak kosong..Waktu adalah 12 tgh CNY semasa gambar ini ditangkap..cuti seminggu kan..mst la ramai blk..

Tschus!!auf wiendersehen..^_^

Listening to: Blake Lewis - We came to get down

Saya tak mahu menulis..


Practicum training best..cuma..saya tak suka attend meeting, dtg sek ari sabtu, & dtg latihan rumah sukan waktu pg..students saya best..tapi kdg2 mmg ada rasa mcm mao menyepak mereka seperti bola bl dorang cari pasal..oh..malas mao menaip..mari kita lihat gambar...


Hasil kerja salah seorang student class english saya..this is for the Sivik subject..Ivy ajar Sivik..oh tuhan..mereka mmg menghiburkan hati

Students 1A -Hazman, Sebastian,faizal,Shu Seng, Zachary, Yang Sern

Front Row- Nabil & Alven 

Kak Pijah yg pening..

Buku Lesson Plan & Name tag

Jalan Masuk Pergi Pejabat a.k.a staffroom

Cukupla stakat ini..malas mahu pikir..jadi trainee teacher seronok tapi bosan bila tiada kerja mahu dibuat..tapi kdg2 saya rasa sgt annoyed dgn students saya yg perasan bgs..tapi tada la bagus mana pun dorang tue..sem nie mmg mengajar saya erti untuk bersabar..