Wednesday, May 20, 2009

Peristiwa Peristiwa Yang Telah Berlaku..

Oh, Gila lama tak update..Laptop sengal nak sakit2 plak.. So, Firstly, Ki a.k.a Abdul Ghani B. Ismail (datuk belah ayah) telah kembali ke rahmatullah pada May 7, 2009 pukul 7.20pg...


Actually, kitorg sefamily suma di Gombak time tue..Smpai Gombak kul 9 mlm May 6th tue, sib baik aku tak gerak g Putra Gombak lg..Kitorg tao arwah dah takder pukul 9pg..Jadinya, trus suh Ina and Luqman siap2 tuk blk Dungun blk..Penat usah ckp la..bdn sengal2 lg alih2 kena blk Dungun blk..Kitorg adik beradik terus berbuat baik2 dgn ayah..hehehe..yer r..kan ayah dier baru meningal..Jadinya kenala amek ati dier...Gerak blk Dungun kul 945 pg, sampai Dungun kul 215ptg...Kitorg blk rumah kitorg dulu untuk makan,solat, mandi and tukar baju (untuk aku)..Dlm kul 3ptg baru pg rmh arwah...

Masa smpai rmh arwah, jenazah tak dimandikan lagi..Percaya tak? Gila pelik la dorang nie..lambat gila...katanya dorang pg gali kubur dulu, pastu br mandikan.tak cukup org kot?..Arwah selamat dikebumikan selepas solat Asar...Lambat gila!!... Nek aku cool gila...tak mcm org hlg laki pun..Walaupun aku tak rapat dgn arwah, nangis jugak la aku tapi tak seteruk masa arwah Tok Man ar..

Oke, then Hari Ibu..So, Happy Mother's Day kepada Pn.Siti Hajar Wan Muhammad...Ni gambar aku baru jmp...Besar kan dahi aku?




Selepas itu Birthday ayah aku plak..So Selamat Ulangtahun yang ke 54 ,Lelaki paling Handsome.. t aku upload gmbr cake dier...

Selepas itu Hari Guru plak..Jadi, Selamat Hari Guru kepada Semua Guru2 Malaysia dan juga kepada mak aku..

Sehari selepas arwah meninggal, suma orang dlm family aku start sakit except aku...Gila penat aku menjaga suma orang..dahla aku masak tak laku..terasa aku..aku sorang jer yang tak demam panas..Nasib baik...Ahad lepas baru suma orang betul2 jadi sihat..Alhamdullilah..

Mlm semalam dapat tengok fireworks live dari rumah aku..rumah aku walking distance je dgn Dataran Merdeka Dungun tue, so malam tadi ada perasmian Pertandingan Tilawah Al-Quraan Peringkat Negeri Terengganu...Best o bunga api tue..Terus berlari ke luar rumah nak tgk..Hbs Merlin aku...

Yes! Akhirnya penjualan Rumah KDSK tue dah settle, so skang tinggal nak tunggu duit masuk ja..cepatla masuk..Boleh mak and ayah beli tanah and buat rumah baru...aku dah tak nak duk rumah skang nie..aku rasa rumah aku nie berhantu la...Betul wei..aku tak tipu...


Nilah rupa rumah Dungun..Gambar ni di amek sehari selepas pindah..
Oke..Cukup sampai sini..Tschus!
Listening To: Yuna - Cinta Sempurna

Saturday, May 2, 2009

Nia Bean

Nia yang menari cam Mr.Bean